Cu Ni-Ti LUKOVI
proteze, breketi, ispravljanje zuba
179
page-template-default,page,page-id-179,page-child,parent-pageid-175,bridge-core-1.0.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Cu Ni-Ti LUKOVI

COPPER Ni-Ti lukovi

 

POČETNA FAZA
COPPER NI-TI – Optimalna sila za biološko pomeranje zuba

Jednostavno ligiranje i kod izraženih nepravilnosti. Četvrtasti lukovi za kontrolu torka, mogu se koristiti u početnim fazama terapije.

Zelena kriva predstavlja veću histerezu za tradicionalne NiTi na udare i deformacija. Plava linija predstavlja nižu histerezu za Cu Ni-Ti, gde otpori ostaju konstantni i potpuno se vrati u prvobitni oblik.

Na slici su predstvljena dinamička opterećenja lukova. Bakar boja krive sa plavim, roze i zelenom linijo predstavlja Cu Ni-Ti  i pokazuju manje histereze, u kombinaciji sa bržim povratkom i sposobnošću da se kreće dalje za male sile.

Isprekidana linija predstavlja prosečne Ni-Ti lukove gde su potrebne veća opterećenja.

Standardne promene temperatur objašnjavaju nedoslednosti u TTR opsegu, a Cu Ni-Ti lukovi  daju veoma male promene. Male promene znači pouzdanost u očekivanim otporima prema zubima.
X